Akumulācijas tvertnes

Akumulācijas tvertnes kalpo liekā siltuma uzkrāšanai no avota.

 

Avots var būt:

  • cietā kurināmā katls
  • siltumsūknis
  • saules kolektors
  • kamīna ieliktnis.

 

Dažus tvertņu modeļus var savienot ar vairākiem enerģijas avotiem.

 

NAD sērijas akumulācijas tvertnes kalpo tikai siltuma saglabāšanai apkures sistēmā ; NADO sērija ļauj tieši sildīt sadzīves ūdeni iekšējā emaljētā tvertnē vai uzsildīt nākamo ūdens sildītāju.

akumulācijas tvertnes

Tas viss ir atkarīgs no apkures ūdens temperatūras, kas tiek uzkrāta akumulācijas tvertnē. Pateicoties tiešam savienojumam ar katlu, tiek panākta tieša sadzīves ūdens uzsildīšana līdz nepieciešamajai temperatūrai iekšējā tvertnē. Gluži pretēji, savienojums ar saules kolektoru vai siltumsūkni ļauj tikai iepriekš sasildīt sadzīves ūdeni, tāpēc ir nepieciešams pieslēgt nākamo ūdens sildītāju, piemēram, elektrisko, kas papildus silda ūdeni līdz vajadzīgajai temperatūrai vai jāuzstāda elektriskais termopārs TJ 6/4 “uzglabāšanas (uzglabāšanas) tvertnē vai TPK sildīšanas atloks (papildu aprīkojums papildu ūdens sildīšanai).

 

Uzkrāšanas tvertnes iekļaušana apkures sistēmā ar cietā kurināmā katlu ļauj apkures katlam strādāt optimālā režīmā piemērotā temperatūrā.

 

Akumulācijas tvertņu piederumi

 

Izvēles papildinājums ir siltumizolācija – 100 mm biezas poliuretāna putas (lūgšanas). Sastāv no augšējā vāka, atloka vākiem un caurumu vākiem. Siltumizolācija tiek piegādāta atsevišķā iepakojumā.

Similar Posts